sábado, 12 de abril de 2014

Canal 9.

Quin succés més extrany, parlar ara de Canal9, quan tots aquells valencians que abans protestaven estan feliços perquè ja fan les seves "mascletaes" en un altre canal. I jo em planteje, què era realment la televisió pùblica valenciana per a la gent? Un espai televisiu per a vore les "mascletaes"? I jo dic NO.
Canal9 va ser durant molts anys un espai que tenia com objectiu fonamental mantindre i conservar la cultura valenciana. Però,quants anys de manipulacions, excesos, directius què no treballen i malbaratament de caudals pùblics(els nostres diners).
Resulta molt trist el xantatge al que han estat sotmesos els treballadors del que fou la nostra TV pùblica, que han sigut objectes de la manipulció del gobern de la Comunitat Valenciana, què els ha estat usant
com a un mitjà de propaganda i publicitat constant del seu govern. És indignat, que igual com ha ocorregut a TeleMadrid,els que feien el treball realment guanyaven un sou normal mitjà per a la seua professió, i que molts dirigents del govern i familiars de polítics estigueren com as executius de Canal9, siguent el seu treball quasi nul.
Canal9 va arrivar a tindre un 58% de programació en castellà als seus ùltims temps d'emisió ,fet el qual resulta prou sorprenent ja que el canal estava programat per defendre la cultura de la C.Valenciana i, amb ell ell, la nostra lengua,parlada per milions de persones al món. Ací comparto un articcle d'una ex-treballadora de la televisió pùblica, on explica totes les mentides i manipulacions que l'han fet fer, i què han servit com a mitjà de propaganda política per al Gobern de la Generalitat.
Aquella televisió què al seu dia fos un mitjà de difusió cultural s'apagà, i el va fer per sempre, gràcies als malbarataments i excesos en la seva gestió, que la portaren a la bancarrota. Trist,sense cap dubte que mil,mil treballadors valencias,de nostra terra s'hagen quedat sense treball per una sèrie de persones què s'han carregat, sense dubte una part de la cultura valenciana i del nostre idioma.
Per sort , encara ens queda la mùsica de grups tant catalans com valencians què fan tot el possible per que el nostre idioma i la nostra cultura no desapareixen mai,MAI.
Finalitze aquesta petita crònica amb una cançó del grup valencià OBRINT PAS,que per a mi simbolitza tot e que és la nostra cultura a les nostres vides; la flama d'un sentiment. Ací el link.
"No et limites a contemplar 
aquestes hores que ara vénen,
baixa al carrer i participa,
no podran res davant d'un poble
unit,alegre i combatiu." V.A.Estellés.

S'han carregat la nostra televisió, però mai es carregaran el nostre sentiment.

EL ANÓNIMO ABOGADO DE LAS CAUSAS SIN RESOLVER.


4 comentarios:

  1. Gran verdad pero aún así los burros de los valencianos los votan...

    ResponderEliminar
  2. Me duele por los trabajadores de canal 9 pero en parte son culpables de haberse llegado a la situación límite. Han callado y callado y callado cuando deberían haberse plantado antes.

    ResponderEliminar
  3. Tenían que haberse plantado antes y haber protestado reivindicando su libertad. Son sus empleos, pero yo me sentiría mal trabajando obligado a mentir a la ciudadanía por un salario. Aunque sea el dinero con el que coman, una huelga no hubiera estado de más.

    ResponderEliminar

DEJA AQUÍ TU OPINIÓN.