domingo, 6 de abril de 2014

La nostra llengua.

El català és una llengüa romànica creada a partir del llatí vulgar. Ha anat avançant al llarg del temps fins convertir-se en el que és ara
: una llengüa parlada per onze milions de persones al món.
Actualment es parla a les Illes Balears, al País Valencià, a Catalunya, Andorra, part d'Aragó
,una petita part de Múrcia, i a l'Alguer(Serdenya).

Al País Valencià, segons l'Acadèmia Valenciana de la Llengua
, per a allunyar les qüestions polítiques,pot anomenar-se valencià. El que éstà clar, és que tot prové una mateixa llengüa anomenada català, i el nom pot variar depenent la zona a la qual estigues. Però,diguen el que ens diguen, tots ens comprenem quan parlem entre nosaltres igualment. Pensen el que pensen, tots ens podem comunicar sense cap problema, i us invite a fer la proba.

L'anomenem valencià o català, és la nostra llengüa, és un llaç entre les diverses cultures que ho parlem.,i no debem permetre per res del món que es deixe de parlar, ja que una llengüa NO IMPOSADA sempre barreja un conjunt de característiques socials ,que en determinades ocasions determinen la manera d'ésser o d'actuar dels grups socials establerts a l'àrea on és parlat. Ací la web d'acció cultural del País Valencià.

I és que si volem defendre la nostra llengua per què no siga perduda, debem proposar un canvi en les conciències sobretot de molts valencians, que pensen que el valencià (o català, dóna el mateix) és una llengua antiga, i que ja no és actual parlar-la a un àmbit més col·loquial. Però,per qué debem pensar açò?,¿per qué debem creure que el català no és actual,perque ens ho diguen uns altres, sols per això?
Estem parlant d'un patrimoni històric, d'un idioma i una cultura que ens han dixat els nostres ancestres. I jo em propose,¿per qué rebutjarla?

Tenim dret a parlar en qualsevol administració o lloc pùblic en valencià i ser atesos, tenim un muntó de grups de música i poetes actuals en valencià, tenim grans escritors tant balears, com catalans, com valencians que escriuen mitjançant la nostra llengua.

Jo em pregunte si veritablement els humans serem tan ....tan....(sense qualificatius) com per a deixar que una gran part del nostre patrimoni històric-cultural es perda d'una manera tan ximple,sincerament. És la nostra llengua, i té la mateixa importància que les altres. No valen ja excuses com que la parla poca gent, i cada vegada menys si no la parles, dic jo...

Ací adjunte dues cançons del grup valencià Obrint Pas, que van colgar les botes fa poc i passaran a la història com un els millors grups que han passat per les terres on es parla el català(o valenciá).També una cançó dels que son considerats els seus succesors. OBRINT PAS-CORATGE.,ASPENCAT-QUAN CAMINÀVEM.OBRINT PAS-ALEGRIA
EAADLCSR.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

DEJA AQUÍ TU OPINIÓN.